Thursday, 7 March 2013

Biskut Arab




Biskut Arab

Bahan-bahan

1 ketul butter @ 250 gm
500gm tepung gandum
125gm gula aising
2 bj kuning telur
1 camt esen vanila
2 camb air masak
Cara-cara
1. Gaul tepung + gula aising
2. Masukkan butter gaul sampai jd sperti serbuk roti
3. Masukkan kuning telur dan air, uli sampai sebati.
4. Bungkus dlm plstik, simpan dlm peti sejuk, 30 mnt @ lebih pun tak pe...
5. Gunakan acuan, bakar selama 15 mnt pd suhu 170C
* crust blh buat awal dan smpn dlm bekas kedap udara
Bahan inti
Jem blueberry @ ikut kesukaan...jem resberry @ kiwipun ok jgk
Cream cheese ( keluarkan lebih kurang 30 mnt)
1 bj telur saiz C
20gm butter
60 gm gula caster
Cara-cara
1. Pukul cream cheese sampai gebu
2. Masukkan butter + gula + telur
3. Bubuh sedikit jem ditengah-tengah crust
4. Gunakan piping bag utk masukkan inti ke dlm kulit tart
5. Bakar 10 -15 mnt pd suhu 170C

selamat mencuba! 




No comments:

Post a Comment